Célbaérés Japánban

Célbaérés Japánban

17-18. nap Gendai Reiki hétvége

2014. október 16. - gyfodor

 Hú, kora reggel kelés, kicsekkolás, Sinkanzen majd egy másik gyorsvonattal száguldás a városba, ahol a Gendai Reiki képzést tartja Doi szenszei. Az állomáson azonnal megtalálom, merre kell mennem, de biztos ami biztos, egy régi ismerősöm aki mester is, vár rám. Együtt megyünk a képzés helyszinére, útközben több reiki mester csatlakozik hozzánk, és nini! Egy tegnapi ismerős is. Láthatólag tényleg van átjárás az eredeti szervezet és a gendai reiki között.

 És macuri van, ünnep, amit meg tudunk nézni, az előkészületeit, még van rá idő.

A képzés pontosan kezdődik.  Előtte elmondják, bármikor lehet inni, wc-re is ki lehet menni előadás közben, nem gond.

Doi szenszei preciz előadó.

Szinte hihetetlen - ismét, 24 órán belül másodszor is japán reikis képzésen vagyok, amit japán nyelven hallgatok, kommunikálok - mégis természetes valahogy, hogy itt lehetek.Tanitványaim miatt fontos, hogy a tanátadási vonalat odahaza senki ne vonhassa kétségbe.  És minden eredeti gyakorlatot itt is megmutat Doi szenszei. E képzésen egyedül vagyok külföldi.  A japán mesterek kitüntetnek figyelmükkel, folyton Doi szenszei mellé ültetnek. Itt az elkötelezett munka éveken, évtizedken át - nem hátbatámadást, nem lekönyöklést, hanem elismerést vált ki. Gratulálnak hozzá, hogy japán nyelven tanulok itt, japánul is néha nehéz követnie egy japánnak is Doi szenszei előaádást, s látható rajtam a sok évnyi tanulás eredménye - egész nehéz mondatokat is megértek. Igaz, a második nap utolsó másfél órájára elfáradok, de 4 japán mester magyaráz gyakorlás közben. 

Az első nap után meghivnak egy közös vacsorára - jaj szegény pocim, még lehet a tegnapi szasimi stb. benne van... De boldogan mondok igent. Itt mi magunk rendelünk ételeket, és amiket rendelünk, megosztjuk a többiekkel, igy ez is sok fogásos étkezéssé alakul. 27 után már nem számolom, persze ezek falatok. Kiváncsiak, a magyar mit rendel, mi izlik nekem - okonomijakit kérek, jakitorit (sült csirke) és szasimit. Hajnali négykor nagyon fájt a hasam, de a reiki hamar rendbehozta. Túlettem magam, de végig birom a vasárnapi képzést is. 

Vasárnap reggel, ahogy a képzésre megyek, végigveszem az út állomásait: 

1994, találkozás a rekivel.

1996, Reiki II, Mesterem őszintén elmondja kétségeit: A reiki fele hiányzik, 2 szimbólum biztos nem eredeti, és óvodás szinten van nyugaton a reiki sokszor előadva, sok "mester"-rel gond van. Ekkor döntöm el, ezt a szellemi utat választom a tradiciós utakból, mert egy tradiciót helyreállitani nehezebb feladat, élővé tenni, mint egy élő tradicióban a mester szintet elérni.

1997, Reiki mester leszek Shiki Ryohoban, és kapom az intuiciókat - nem igaz, Usui mindent elégetett és vannak irásos feljegyzések is. Fogadalmat teszek, megtalálom őket, ha lehet, helyreállitom a tradiciót a reikiben. 

2002, első tanitványom és a rekimesterek.hu oldal inditása. 

2005, szakdolgozatom a rekiről, Usui eredeti kézikönyve alapján, kisérlet az Usui Shiki Ryoho helyreállitására. 

2007: Shiki Ryohoban félsiker, a megtisztulásra létrehozott egyesület az ellenkező irányt veszi fel, a "mesterek" átmentése, túlélése a cél. Kilépünk. Megalakul az Usui Szellemi Iskola Közösség. 

2008: Az első nyomásgyakorlások a Mature "mestereitől" - nálunk se lehessen más, mint ott - de megüzenjük, mi csak reikivel gyógyitunk, és csak japán mesterek útmutatásait fogadjuk el. Az első japán út, ahol Evelynel minket elkülönitenek, mi a tradicióval ismerkedünk, másik 4 fő Jikiden Reiki I-II képzésen vehet részt.

2009: I. letisztulási folyamat a közösségben. A Gakkai irásos útmutatásait megkapjuk. 

2010: Második japán út, és minden japán reiki iskolával sikeres kapcsolatfelvétel. Volt Gakkai tagok mutatják be a Gakkai gyakorlatait. A 2. letisztulási folyamat a Közösségben. 

2011: Kezdődik a politikai támadás a közösségünk ellen, a Gonosz végső rohamra indul. 

2012: Az utolsó hiányzó gyakorlat anyagát is megkapjuk. Meghivás az eredeti rendszer képviselőihez Japánba, anyagi okokból csak most került sorra. 

2013: A közösségben teljes a gyakorlás, Usui eredeti rendszerére átállunk. 

2014: Utolsó lépés, az eredeti behangolási eljárést hivatalosan is ismerhetjük már. Célba értünk. 

Nos, a hivatalos tanátadási vonalunk már a következő: 

Usui-Taketomi-Koyama-Doi

A Gakkai első, harmadik és hatodik elnöke és Doi szenszei.

Mind a Gakkai tagja. Kedves Gyakorlók, eredeti legnagyobb célkitűzéseinket teljesitettük! KÖSZÖNÖM! A Gonosz legnagyobb tombolása, árulások, hátbatámadások ellenére, japánba irt lejárató szándékú levelek ellenére - célba értünk. 

Verheti a hátsóját mind a földhöz már, hiába, aki akadályozta. 

Ennek a kitűnő csapatnak nem volt akadály. 

És ismét elmegyünk vacsorázni, együtt a képzés után. 

Két egész napi japán nyelvű képzés után kicsit nehéz,  van amikor nem jut eszembe a város ahol nyelvet tanulok - de békén hagynak és hamarosan, 10 perc szünet után visszatér a beszédkészségem. Doi szenszei nagyon kedves, a tanfolyam ebédszünetében is odaült ahol voltam és együtt ettük a bentot, ő is azt hozott, én is, mások is. 

Polipot is ettem, hatalmas lett a hasikám...  remélem, holnapra feldolgozza a szervezetem a sok nyers halat, stb. Gratulálnak hogy ügyesen eszek pálcikával, hogy japánul ennyit már értek, milyen nehéz lehet - itt a teljesitmény mindig tiszteletet vált ki, nem lekönyöklést, hanem őszinte elismerést. Ez egy ilyen társadalom. 

Olyan étteremben voltunk, ahol kifejezetten Hirosimai éttelek szerepeltek az étlapon.

Azután megérkeztem új szállásomra, közben visszautasitottam pár japán hölgy esti programajánlatát (édes lesz, élvezni fogom - igérik) és a blogirások stb.után lefekszem. A tájfun holnap jön ide, én meg indulnék tovább. 

 

Életcélom, vállalt életfeladatom teljesült. Köszönöm. Megyek aludni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jinjutsu.blog.hu/api/trackback/id/tr826780919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása